Πατωμένη Καλλιπεύκης

Η Πατωμένη βρίσκεται δίπλα στον οικισμό της Καλλιπεύκης. Στην Πατωμένη βρίσκεται το σταυρδρόμι που οδηγεί από την Καλλιπεύκη στην Καρυά, στον Πλαταμώνα και τα παράλια της Πιερίας και στη δασική περιοχή του κάτω Ολύμπου, το Λιβαδάκι.

Η Πατωμένη έχει χώρο αναψυχής ειδικά διαμορφωμένο με παγκάκια και χώρους ψησίματος για τους επισκέπτες που διαχρονικά επισκέπτονται μαζικά την τοποθεσία. Από την Πρωτομαγιά κάθε έτους και μετά, σε όλες τις αργίες και κάθε Σαβατοκύριακο μέχρι τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου ο χώρος σφύζει από ζωή, γεμίζει από επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Εξίσου όμορφη για τους περιπατητές είναι και η διαδρομή προς τα παλιά Μεταλεία και την Αγία Τριάδα.

Η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πατωμένη

τοποθεσια πατωμενη καλλιπευκη ολυμπου

Στην Πατωμένη βρίσκεται και η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα πανέμορφο εκκλησάκι μέσα στο δάσος περιτριγυρισμένο από πλατάνια και πεύκα.

Η εκκλησία πανηγυρίζει κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο όπου πλήθη πιστών και προσκυνητών από την Καλλιπεύκη και τη γύρω περιοχή συρρέουν στη λειτουργία.

Πως θα πάτε στην Πατωμένη Καλλιπεύκης

Η μετάβαση στην τοποθεσία της Πατωμένης γίνεται μέσω διαφορετικών επαρχιακών οδών που συναντιούνται στο σταυροδρόμι που αποτελεί ως τοποθεσία η Πατωμένη.

Οδική Διαδρομή Λάρισα – Πατωμένη Καλλιπεύκης

Η απόσταση από την πόλη της Λάρισας έως Πατωμένη είναι περίπου 50 χλμ και γίνεται μέσω της εθνικής οδού, στη συνέχεια από επαρχιακή οδό με πολλές στροφές μέσω Μακρυχωρίου, Γόννων και Καλλιπεύκης.

Οδική Διαδρομή Πλαταμώνας – Πατωμένη Καλλιπεύκης

Η απόσταση από τα παράλια της Πιερίας μέσω του Πλαταμώνα έως την Πατωμένη είναι περίπου 25 χλμ και γίνεται από την επαρχιακή οδό που οδηγεί αρχικά στον οικισμό του Παλαιού Παντελεήμωνα και στη συνέχεια μέσα από ένα καταπράσινο πυκνό δάσος στην Καλλιπεύκη.

Οδική Διαδρομή Ελασσόνα – Πατωμένη Καλλιπεύκης

Η απόσταση από την Ελασσόνα έως την Πατωμένη είναι περίπου 50 χλμ και γίνεται από την επαρχιακή οδό μέσω των χωριών Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Σπαρμός, Κρυόβρυση, Σκαμνιά και Καρυά.

Φωτογραφίες από την Πατωμένη Καλλιπεύκης

Δείτε φωτογραφίες από την τοποθεσία της Πατωμένης. Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση των διαχειριστών της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας TheLarissaPaper.gr από το άρθρο “Παναγία «Πατωμένη» στην Καλλιπεύκη Λάρισας – Μια εκκλησία κρυμμένη μέσα σε πευκόδασος”