Πετρόστρουγκα

Το καταφύγιο βρίσκεται στη θέση Πετρόστρουγκα σε υψόμετρο 1.950 μέτρων και έχει δυνατότητα φιλοξενίας έως και 90 άτομα. Η διαχείρισή του καταφυγίου υπάγεται στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (www.hrt.org.gr), όπου τα μέλη της το ανακαίνισαν με εθελοντική εργασία. Έτσι το καταφύγιο έγινε περισσότερο λειτουργικό και ζεστό κατά τους χειμερινούς μήνες. Ακόμη στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί και συντηρείται ένα ελικοδρόμιο για περιπτώσεις ανάγκης.

Καταφύγιο στη θέση Πετρόστρουγκα

Η ανάβαση στο καταφύγιο γίνεται από πολύ καλά οδοσημασμένο μονοπάτι. Η διαδρομή να ξεκινάει από τη διασταύρωση «Γκορτσιά» και ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι που οδηγεί στο Οροπέδιο των Μουσών του Ολύμπου. Μετά από δύο περίπου ώρες μπορεί κανείς να απολαύσει την υπέροχη θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο, τις Βόρειες Σποράδες, το Άγιο Όρος, τη Σαμοθράκη, το Φαλακρό και το Παγγαίο.
Η κουζίνα του καταφυγίου είναι οργανωμένη, υπάρχει θέρμανση με τζάκια και σόμπες όπως και τουαλέτες εντός του κτιρίου αλλά και τρεχούμενο νερό. Οι δύο όροφοι του καταφυγίου στεγάζουν, στον πρώτο το σαλόνι και το εστιατόριο και στο δεύτερο τα υπνοδωμάτια. Τέλος στο ισόγειο λειτουργεί καταφύγιο ανάγκης.

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
Με τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο 2310-310649 και με τους υπεύθυνους του καταφυγίου, Νεκτάριο Παρμάκη (6977 246350) και Τηλέμαχο Αιγυπτιάδη (6948 821513).

e-mail : inform@hrt.org.gr
Facebook Page www.facebook.com/petrostrouga