10ος ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ – Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου & Αποτελέσματα

ολυμπος olimpos.eu

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία χτες, 13 Δεκεμβρίου 2015, ο 10ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας. Οι εγγραφές στον φετινό αγώνα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αγγίζοντας τους 570, ενώ η οργανωτική επιτροπή του αγώνα βρέθηκε στη πολύ δυσάρεστη θέση να αρνηθεί τη συμμετοχή σε περισσότερους από 100 φίλους του ορεινού τρεξίματος…

Τετρακόσιοι εξήντα πέντε αθλητές (αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση) από ολόκληρη την Ελλάδα  ξεκίνησαν τον αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες πανέμορφες εικόνες του φαραγγιού του Ενιπέα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Hellas με χρόνο ρεκόρ 2.08.45. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Διαλεκτός της Salomon Hellas με χρόνο 2.14.16 και στην τρίτη θέση ο Χάρης Καλαμπούκας της OdloLasportiva με χρόνο 2.15.49. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Τζιατζιά Γλυκερία της Salomon Hellas με χρόνο 2.29.40 που αποτελεί και ρεκόρ αγώνα στις γυναίκες! Στην δεύτερη θέση η Μάλαϊ Μαρία της ομάδας myathlete με χρόνο 2.40.33 και στην τρίτη θέση η Κατερίνα Τσέκοσκα της Kasimis Training με χρόνο 2.41.38.

Για τρίτη χρονιά στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα βραβεύτηκαν και οι ηλικιακές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία Μ18 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Πασχάλης Αλέξανδρος της ομάδας Olympus TRT με χρόνο 2.49.27, τη δεύτερη θέση ο Βερόγκος Κωνσταντίνος (3:07:14) και τη τρίτη θέση ο Παρρής-Νίκας Ρωμανός της Iron Team (3:09:24). Στην ηλικιακή κατηγορία M40 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Στεφανής Σταύρος της ομάδας Odlo-La sportiva (2:26:15), την δεύτερη θέση ο Νίκος Καλοφύρης της The North Face (2:30:16) και την τρίτη θέση ο Γιάννης Κουρκουρίκης της Kourkourikis Training Group (2:33:39). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ50 τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι αθλητές Νίκος Κωστόπουλος της Salomon Hellas (2:38:09), Παπαποστόλου Δημήτριος (2:52:38) και Σβάρνας Ιωάννης της ΣΔΠ ΖΕΥΣ (2:58:49). Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ βραβεύτηκε ο Νίκος Χαρίσης του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων με χρόνο 3:47:57 ενώ δεύτερος και τρίτος της κατηγορίας βγήκε ο Χολέβας Λεωνίδας και ο Καψής Παντελής αντίστοιχα.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία W40 κατέκτησε η Κατερίνα Τσέκοσκα της Kasimis Training, τη δεύτερη η Νικολέτα Γιατράκου (3:37:39) και την τρίτη η Βηθλεέμ Παπακοσμά τηςKasimis Training  (3.49.11).

Ιδιαίτερα έντονος και υψηλού επιπέδου ήταν ο συναγωνισμός στην κατηγορία του ομαδικού. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα SalomonHellas, την δεύτερη θέση η Kasimis Training ενώ την τρίτη η KourkourikisTraining Group.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 10ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την υψηλή εκτίμηση και αποδοχή που έχει ο αγώνας στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης η διοργάνωση δεσμεύεται να διατηρήσει και να εξελίξει το επίπεδο του αγώνα.

Ευχαριστούμε, τέλος, τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, οι οποίοι είναι η εταιρία Salomon, το κατάστημα δρομικών ειδών RunnerStore και την εταιρία τηλεπικοινωνιών Wind, καθώς και όλους λοιπούς χορηγούς, υποστηρικτές και τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν στην υλοποίηση του αγώνα (θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου), χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση του αγώνα θα ήταν δύσκολη.

Ο ΧΕ 2015, το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2015, εύχεται σε αθλητές, χορηγούς και εθελοντές Καλά Χριστούγεννα.

 

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2015

Λιτόχωρο, 14/12/2015.

winter_enipeas_2015_afisa.jpg

πηγή