Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2015 – ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ολυμπος olimpos.eu

ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση του επετειακού αγώνα “Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2015” ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στον Όλυμπο. Στην εκκίνηση του αγώνα, που στα 10 έτη της υλοποίησής του έχει κερδίσει την αγάπη των φίλων του ορεινού τρεξίματος, φιλοδοξούν να σταθούν 570 αθλητές, αριθμός ρεκόρ συμμετεχόντων. Ανάμεσά τους πολύ γνωστά και αγαπημένα ονόματα όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκοςτης Salomon Hellas, ο Νίκος Καλοφύρης της North Face, ο Giatsek Bogkots της Kasimis Training, ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής Αλέξανδρος Φωτιάδης της Salomon Hellas, ο περσινός νικητής Γιώργος Διαλεκτός της Salomon Hellas και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Στις γυναικείες συμμετοχές φιγουράρουν τα ονόματα της περσινής νικήτριας Ξένια Καζιμίροβα της Kasimis Training, της Cekoska Catarzina Anna της Kasimis Training και της Γλυκερίας Τζιατζιά της Salomon Hellas. Πολλοί είναι οι αθλητές/τριες από τους φετινούς συμμετέχοντες με αξιόλογες επιδόσεις, οι συμμετοχές των οποίων ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2015.

Βράβευση ηλικιακών κατηγοριών.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα βραβεύσει τους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τη  Γενική κατάταξη ανδρών, τη Γενική κατάταξη γυναικών και τη βράβευση του ομαδικού, στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2015 θα βραβευτούν οι εξής κατηγορίες Μ18, Μ40, Μ50, Μ60, W18, W40, W50. Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας, η ύπαρξη έξι ατόμων (για την βράβευση των τριών πρώτων) ή τριών ατόμων (για τη βράβευση του 1ου.

Ασφάλιση αθλητών.

Πέρα από την ασφάλεια  και τις πρώτες βοήθειες που θα παράσχουν, o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και συγκεκριμένα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, οι συμμετέχοντες στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2015 θα είναι ασφαλισμένοι για προσωπικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Εθνική Ασφαλιστική. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ασφάλιση οι συμμετέχοντες θα βρουν στο πακέτο συμμετοχής.

 

Αλλαγή στην εκκίνηση της διαδρομής του αγώνα.

Μετά από κοινή απόφαση της οργανωτικής καθώς και της συμβουλευτικής επιτροπής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και με βασικό γνώμονα την ασφάλεια τον αθλητών μας, αποφασίστηκε ως έναρξη και τερματισμός το θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Έτσι βγήκε εκτός το πρώτο και τελευταίο κομμάτι της «παλιάς» διαδρομής με σκοπό :

–  Την αποφυγή του μεγάλου συνωστισμού που παρατηρούνταν στην αρχή λόγω στενότητας του μονοπατιού.

–  Την αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στο μονοπάτι.

–  Την αποφυγή την κρεμαστής γέφυρας.

Την διαδρομή του αγώνα μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=Enipeas_map_new

Σταθμοί Τροφοδοσίας.

Ο πρώτος και κεντρικός σταθμός τροφοδοσίας ο οποίος θα βρίσκεται περίπου στη μέση της διαδρομής, στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου θα προμηθεύσει στους αθλητές gel Multipower της εταιρίας Triathletesworld, ηλεκτρολύτες χορηγία του καταστήματοςPerformance Store καθώς και διάφορα σνακς. Να σημειώσουμε επίσης πως για τις ανάγκες των αθλητών η Οργανωτική Επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα αποφάσισε την δημιουργία δεύτερου βοηθητικού σταθμού στη θέση Δαμασκηνιά προμηθεύοντας στους αθλητές νερό και σνακς.

Μετά τον τερματισμό τους οι αθλητές θα απολαύσουν τη γευστική κοτόσουπα  συνοδευόμενη από γλυκό και φρούτο.

Η χρονομέτρηση του ΧΕ θα γίνει ηλεκτρονικά από την εταιρίαChampionchip στην Εκκίνηση, τερματισμό και στο Μοναστήρι. Απλή καταγραφή των Bibs θα πραγματοποιηθεί στη Γκόλνα.

Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 10ου επετειακού Χειμωνιάτικου Ενιπέα, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά έκθεση προϊόντων – υπηρεσιών την παραμονή και ανήμερα του αγώνα στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Σκοπός της έκθεσης είναι η ενίσχυση της δημιουργία αθλητικού εορταστικού κλίματος αφού εκκίνηση και τερματισμός του αγώνα θα είναι το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Η έκθεση προϊόντων – υπηρεσιών (expo area) θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 12-13 Δεκεμβρίου 2015.

ΛΕΥΚΩΜΑ Olympus Marathon 2004-2015.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Οργανωτική Επιτροπή του Olympus Marathon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημιουργία Λευκώματος με τίτλο «Olympus Marathon, 2004-2015» που παρουσιάζει υλικό καλύπτοντας την αγωνιστική δράση των ετών 2004 έως 2015.

Το ΛΕΥΚΩΜΑ του “Olympus Marathon, 2004-2015” θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στο περίπτερο του αγώνα στην expo area του Χειμωνιάτικου Ενιπέα που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 12-13 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Λιτόχωρο 10/12/2015

Enipeas_map_2015