Ο «βοσκός» του Ολύμπου πουλάει τυρί στους Γάλλους

olimpos.eu ολυμπος

«Ταχύρρυθµα» στη γαλλική γλώσσα µετά το πετυχηµένο πείραµα µε τα γερµανικά που ήδη αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσµατα άρχισε ο… Βοσκός της Ελασσόνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.


voskos3

Ο συνεταιρισµός κτηνοτρόφων από το Λιβάδι του Ολύµπου, διευρύνει την εξαγωγική του δραστηριότητα και επιχειρεί να ανοίξει και την πόρτα της γαλλικής αγοράς, µε «κλειδί» ένα καινοτόµο προϊόν, που παρήγε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράµµατος Lactimed. «Πρόκειται για τυρί φέτα, εµβαπτισµένο σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πλαισιωµένο µε αρωµατικά φυτά και βότανα από τα βουνά του Ολύµπου, το οποίο κυκλοφορεί σε γυάλινη συσκευασία των 250 ml, υπό το brand Βοσκός», εξηγεί στην Agrenda ο Τάσος Αντωνίου, πρόεδρος του οµώνυµου αιγοπροβατοτροφικού συνεταιρισµού και θυµίζει πως το εν λόγω προϊόν ήταν αυτό που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρόγραµµα Lactimed.

voskos2

Στους 700 τόνους το πρόβειο και 300 το κατσικίσιο
Στην εγχώρια αγορά ο συνεταιρισµός διατηρεί ένα αυξανόµενο δίκτυο πωλήσεων, το οποίο προς το παρόν εµφανίζει τη µεγαλύτερη δυναµική και τα περισσότερα σηµεία, στην Πιερία και στη Θεσσαλονίκη λόγω κυρίως της εγγύτητας των δύο νοµών µε τη µονάδα παραγωγής, ενώ γίνεται προσπάθεια για είσοδο και σε νέα σηµεία.
Συνολικά στη γκάµα των προϊόντων που διαθέτει περιλαµβάνει επτά κωδικούς, µε το σήµα «Βοσκός» και συγκεκριµένα, τυρί φέτα, κατσικίσιο τυρί, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, γιαούρτι πρόβειο και βοσκοτύρι µε µυζήθρα, καθώς και το καινοτόµο προϊόν που συνδυάζει φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αρωµατικά βότανα.
Η παραγωγή τους γίνεται σε ιδιόκτητο τυροκοµείο και από πρώτη ύλη που προέρχεται από τα κοπάδια των 14 µελών του συνεταιρισµού. «∆ιαθέτουµε περί τα 4.000 αιγοπρόβατα και η δυναµικότητά µας ανέρχεται σε σχεδόν 1.000 τόνους γάλα ετησίως, εκ των οποίων οι 700 τόνοι είναι πρόβειο και οι 300 τόνοι κατσικίσιο», εξηγεί ο πρόεδρος του συνεταιρισµού. Για την ώρα πάντως, δεν γίνεται επεξεργασία του συνόλου της παραγωγής, καθώς πολιτική της διοίκησης της οργάνωσης για λόγους ρευστότητας, είναι να µην «κλείνει» χρήµατα σε στοκ. «Το 2015 επεξεργαστήκαµε γύρω στους 700 τόνους αιγοπρόβειο γάλα και το υπόλοιπο της παραγωγής µας το πουλήσαµε αλλού», µας είπε ο κ. Αντωνίου, συµπληρώνοντας ότι για τη νέα γαλακτοκοµική περίοδο «στόχος µας είναι να αυξήσουµε κατά 10% – 15% τους όγκους που θα αξιοποιήσουµε».
Η κίνηση αυτή, για αύξηση του όγκου παραγωγής, αναµένεται να συνδυαστεί και µε την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράµµατος, ύψους 500 χιλ. ευρώ, που υλοποιείται στο τυροκοµείο του συνεταιρισµού, για τον εκσυγχρονισµό του µηχανολογικού εξοπλισµού του, η οποία τοποθετείται χρονικά κάπου στα µέσα του 2016.

voskos1
Εξαιρετική υποδοχή στη Γερµανία
«Μέχρι στιγµής έχουµε εξάγει περί τα 1.000 βαζάκια από αυτό το καινοτόµο προϊόν και περιµένουµε νέες παραγγελίες, καθώς φαίνεται πως για αρχή συναντά ικανοποιητική αποδοχή», σηµειώνει ο κ. Αντωνίου και προσθέτει ότι ακόµη καλύτερα πάνε οι εξαγωγές στη Γερµανία, όπου «στέλνουµε φέτα σε δοχεία των 14 κιλών και εκεί η αγορά έχει ανοίξει καλά».

πηγή

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεταιρισµός κτηνοτρόφων Λιβαδίου Ολύµπου στη διεύθυνση http://www.voskos.gr