Πρεμιέρα της ταινίας για τον Όλυμπο “The Creation”

olimpos.eu ολυμπος

Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο Αρχαίο Δίον στις 24 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ θα προβληθεί, σε παγκόσμια πρεμιέρα, το ντοκιμαντέρ “Mt Olympus the Creation” σε σκηνοθεσία και σενάριο της βραβευμένης δημοσιογράφου/σκηνοθέτη Αθηνάς Κρικέλη, και συν-σκηνοθέτη τον Δημήτρη Ζησόπουλο.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ πρόκειται να γίνει στο αρχαίο θέατρο του Δίουκαι συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου Ολύμπου και την έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του Ολύμπου και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη.
Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά πριν 250 εκατομμύρια χρόνια, με τη σύγκρουση των τεκτονικών πλακών, όταν ο Όλυμπος αποτελούσε παραλία της τεκτονικής πλάκας της Αφρικής, και καταλήγει στο σήμερα, με την βοήθεια σύγχρονων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων αλλά και των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, Ησίοδο και Όμηρο.
Στην ομάδα της παραγωγής συμμετέχουν Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, ενώ την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει συνθέσει ο Γιώργος Χατζής. Αφηγητές είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουάσιγκτον, γνωστός από τις αφηγήσεις του στο National Geographic και σε άλλα εξιδεικευμένα κανάλια προβολής ντοκιμαντέρ της Αμερικής ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και ο ηθοποιός Ιωάννης Στρατάκης.

Το “Mt Olympus the Creationαποτελεί το δεύτερο από τη σειρά των 12 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στον Όλυμπο, τα οποία οι παραγωγοί σκοπεύουν να ολοκληρώσουν μέχρι και το 2018.
Ήδη το πρώτο ντοκιμαντέρ Elassona, the Secret Path to Mt. Olympus έχει αποσπάσει τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, που διεξήχθησαν το 2015 και 2016, ενώ είναι προτεινόμενο και για πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Την βραδιά θα προλογήσει η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ενώ η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και ο πολιτιστικός Ομιλος Λιτοχώρου θα παρουσιάσουν ενα μικρό μουσικό αφιέρωμα στην ελληνική έντεχνη μουσική.
Θα συμμετέχει και το Χορευτικό συγκρότημα της Κατερίνης
Αξίζει να σημειωθεί πως To ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε κλειστή προβολή μεταξύ γεωλόγων που συμμετείχαν στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Γεωλογίας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, που φιλοξενήθηκε στο ΑΠΘ και στην αίθουσα προβολών του ΚΕΔΕΑ (Κέντρο Διάδωσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων).
Η προβολή πραγματοποιήθηκε μετά την επιθυμία των δημιουργών του ντοκιμαντερ για ένα σκληρό “κρας τεστενώπιον 120 γεωλόγων από όλο τον κόσμο, λίγο πριν την πρώτη παγκόσμια προβολή του. Οι κριτικές που απέσπασε ήταν από θετικές έως διθυραμβικές.

Η Παγκόσμια πρεμιέρα διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δήμου-Ολύμπου, το Φεστιβάλ Ολύμπου και το Olympus Marathon.

Πρεμιέρα της ταινίας για τον Όλυμπο "The Creation"

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *